Thursday, November 1, 2012




SALAM SEMUA...

Rasanya dah lama juga tiada sebarang entry terbaru di blog, kan?
Hari ni, saya mahukan sedikit feedback daripada rakan2 pembaca ya. Saya mahu tahu mungkin masih ada atau tidak yang follow blog ini, berikutan blog ini cukup sepi tiap kali entry dibuat.  Kalau tiada, saya rasa saya akan membuat keputusan untuk tidak lagi post apa2 entry di blog ini, sebaliknya saya akan kongsikan cuma di group di Facebook. Bukan apa, saya agak tertanya2, adakah apa yang saya paparkan menjadi tatapan untuk kumpulan yang sewajarnya atau mungkin hanya menjadi paparan kepada tangan-tangan yang mungkin tidak bertanggungjawab. 

Jadi, saya rasakan andai tiada khalayak yang mengikuti laman blog ini, saya tidak mahu meletakkan risiko ke atas hasil tulisan saya. Tetapi, andai masih ada yang mahu dan memang mengikuti setiap entry di sini, selalu berikan maklum balas kepada saya di ruangan komen ya. Sebarang keputusan akan saya buat berdasarkan komen yang saya dapat daripada anda2 khalayak pembaca.

Salam Manis

Hanni Ramsul
:)




35 comments:

iyads said...

Salam kak hanni..
Xmo la stop publish kt cnie..
Sy sntiasa t'tunggu2 n3 dr akk..huhuhu

sab leau said...

dulu time keje pakai pc opis... Sy rajin la tg entry blog ni... Tp bile pakai phone da jd leceh... Jadi saya sekadar di fb je la... Hee

eija said...

aaaeh kak...jgn lah.. saya stiasa mnti n3 dr akak...

namasayatihah said...

jgn la kak hanie!!sy antara yg ur loyal fan tau....i have all ur books...sgt looking forward tuk akak kuarkan novel br jer...pls dont stop here k...;)

Minsofea said...

kalau nk update kat fb je pun ok, tp semua entry lama yg ada dlm blog ni kena angkut masuk fb lah......

sy suka bc entry2 lama tu time xde entry baru.....

hk said...

x mo x mo.. don't stop

Anonymous said...

selalu2 lah post entry baru, baru meriah sikit blog ni

Anonymous said...

Hanni..jangan lah tutup blog...saya mengaku jadi silent reader sebab lebih banyak guna HP dari PC, bila HP susah nak masuk ke komen box...kat FB memang senang nak letak komen. Maintain la dua2, saya percaya pengikut Hanni memang ramai..

tukang tulisNbaca said...

jangan stoppp,,entry di fb ngn blog lain feel die..please stay here

suziana said...

salam...
sukar mencari penulis yg kritis skrg ni...k.hanni antara penulis yg sy ternant entry baru...setiap buku yg dhasilkan mempunyai plot tersendri...sy harap k.hanni teruskan penulisan d sini...sokmo tertggu2 entry mungkinkah...bila nk smbg???

Anonymous said...

please continue writing the new entry...

idA said...

salam hanni..

akak adalah salah seorg peminat adik.. kedua dua novel adik ..akak mmg memilikkinya..melalui blog ini..rasa sayang kalau adik hanya menghadkan penulisan adik didalam fb kerana tidak semua org boleh access ke FB adik..
Apa apa pun keputusan adik..akak terima dan berharap ..akak akan diinvite adik ke FB adik..ek..

miznza84 said...

salam kak hani..
jangan la stop berkarya kat sini... saya selalu ikuti blog akak... rasa sedih pulak kalo akak amik keputasan berhenti... nanti xde lagi la info pasal novel akak yg akan dipublishkan... selalu dari blog ni la saya dapat info sama ada novel or karya mana yang akan akak publishkn... xmo la kak...

kaknOOr said...

Salam hani....

Akak peminat setia hani akak sentiasa follow cuma akak SR aja....
Pendapat akaklah.... mungkin hani terlalu lama x update blog jadi mungkin ramai yg tidak masuk....
Apa kata lepas ni rajin2 update blog he he he he..
FB akak pun x ada a/c FB dik ha ha ha ha...so klu hani letak kat FB memang akak x dpt bacalah

Anonymous said...

sentiasa menanti utk cerita2 baru dan tak pernah miss membeli novel setiap keluaran..blog adalah medium terbaik utk market ure novel..teruskan di blog...

aryza said...

alaaaaaa........tak payah stop ea..
sy SR kan sini dah lama sangat.....
hari2 masuk sini harap2 ada entry baru..
xde yg baru sy baca balik yg lama2...
pleaseeeeeeeeeeeeee..........
huhuh

FIZA said...

hari2 saya bkk blog ni if ada entry baru....hopefully tak stop lah ye...love ur writing so much...

izzah said...

Salam, hanni sorryla klu terasa ekk.. tapi rasanya klu setakat tak komen tu bukan sebab untuk hanni stop N3 kat sini... hanni tgkla berapa ramai hanni nyer follower kat blog hanni ni, cuma kami ni lebih suka jadi pembaca dan pengikut sepi, rasanya setiap tulisan hanni dah cukup sempurna sampaikan tak ada apa yg nak di komen lagi...saya memang sentiasa mengikuti blog hanni...boleh dikatakan setiap hari, malah sampai berkali2 semata nak tgk dah ada N3 baru ker belum, malah ketiga2 buku hani yang di terbitkan tak ada yang saya ketinglan untuk memilikinya, tak cukup kah itu sebagai tanda sokongan...tapi apa pun apa pun itu semua ikut keputusan hanni la... hanni ada hak nak buat apa yg hanni suka...tapi saya bukan peminat FB, jadi nampak gaya nyer setakat disini sahajalah saya dapat mengikuti tulisan2 hanni...ANYWAY GLUCK K...INSYALLAH SAYA TAKKAN PERNAH KETINGGALAN UNTUK MEMBELI NOVEL HANNI YANG BAKAL KELUAR NANTI...

Liza said...

Salam Hanni,

Apa2 terpulang pada Hanni. Kalau tak tutup saya lebih suka.sebab:
1. boleh ulang2 baca...
2. kalau kat fb tu kat opis takleh nak mengular baca sbb kena block. Kena tgu bukan opis hour...
3. kat tempat lain guna HP... bukan tak leh comment tapi leceh...
4. I ni kan SR..tp novel u 3/3 I ada..Pergilah Air Mata tu sampai nak buruk..
Faham..comment tu penting tp..kalau tak comment tu maknanya okay ler...kalau tak okay selalunya org akan comment. Mcm blogger yg tulis ngapa dia tak baca novel melayu...hehehe. (yg tu no comment ler)Sbb dia tak suka dia pun bersuara.. Kalau suka sgt pun org akan comment gak..itu saya pernah buat...sbb terrrlalu teruja..hehehe

Anyway...apa2pun it is all yours to decide.Whatever ur decision is, I will always support u and where ever you write ...

I will follow you
Follow you wherever you may go There isn't an ocean too deep
A mountain so high it can keep me away

I love you, I love you, I love you
And where you go I'll follow, I'll follow, I'll follow

hehehe...masa mengular....

::Nora Maney:: said...

Saya sentiasa bace entri terbaru kakak..suke sgt dgn semua cerita akak terutamanya mimpi yg mati dgn mungkinkah..tertanya2 jugak kenapa lame sgt tak update..tp xkomen pn..hheehe..

Bile nak publish novel baru? Da lame tunggu buah tangan terbaru akak.. Teruskan berkarya ya! :)

Anonymous said...

alaaa pls dnt stop. ok promise lps ni x jd silent reader. e.day jenguk blog ni tp bila lama sgt sonyap br perasan yg bnyk post kat group. lps ni kerap2 lah yer n3 baru. kalo dpt once a week pun ok dah. hehehe
-RA-

Hanni Ramsul said...

Salam semua :)

Mula2 terima kasih atas maklum balas. N3 ni, dibuat atas dua sebab.

1) cuba survey atau timbulkan mana2 silent reader. Alhamdulillah ada. Thanks. timbul ke tidak pun anda semua sebelum ni, anda tetap disayangi di hati ;). jadi confirm selama ni, saya tak sembang sorang2 di blog. hehehe. sekali lagi terima kasih sangat2.

2) nak survey pendapat pembaca. adakah pembaca leboh selesa di blog atau di grup. atau kedua2nya sekali. :)

Jadi melihat kepada maklum balas ini, saya andaikan blog ini mungkin sesuai untuk menjadi tempat rujukan mencari entry lama. Untuk itu, saya buat keputusan untuk kekalkan semua n3 di blog dan di grup.
Di blog utk tatapan, dan di group mungkin untuk kita sama2 berdiskusi atau bersembang. (dialu2kan sgt2)

Dan, memandangkan kadang2 mood untuk update tu tersangatlah kurang, n3 saya dahulukan di group. saya jemput semua teman2 pembaca datang ke rumah kedua saya di sini.

http://www.facebook.com/groups/100712923355294/

selepas ini, mungkin boleh cacth up n3 di group, dan nanti kemudiannya saya akan letakkan juga di blog.
Setuju tak? :)

Saya sayang pembaca yang sentiasa menyokong saya dan terima kasih sekali lagi atas kerja sama yang diberikan.

Salam Manis
Hanni Ramsul *wink*

faiicie said...

laaa...jgn la stop post n3 dkt blog...jujurnya..sy lebih suka bc dekat blog..mmg selalu pun tggu n3 bru kak hanni...jd jgn berhenti taw kak hanni..hehe

Zalida said...

Salam hanni.... Saya ni most of the time jadi silent reader je. Agak susah nak post comment bila guna HP nk. Tapi fyi, memang saya terjah blog Hanni hari hari....tertunggu utk entry baru. Dan saya x gemor nak masuk fb through hp....jangan lah stop blog ni ye...please please pleaseeeeeee

Fardiah Juhari said...

kak...jgn henti kat blog ni

Liza said...

setuju

Iba M. said...

Saya subscribed to your blog. Selalu ternanti2 entries. :) Love your work.

SAL said...

saya masih setia mengikuti blog Hanni ..hampir setiap hari tertunggu2 entry baru. pendapat saya yg buat sunyi sbb ramai silent reader...saya percaya ramai pembaca yg masuk blog ni cuma tak tinggalkan komen saja...peminat HR semakin bertambah bukannya berkurangan jd saya rasa blog ni patut diteruskan..mungkin sbb HR pun kurang aktif disebabkan kesibukan sehari2 yg membuatkan blog ni nmpk sepi...apa pun, terukan perjuangan. kami mmg nantikan setiap karya dr HR...

Anonymous said...

akak sy minat sgat penulisa akak abb tu hari2 bkak tp x de entry baru..sy s4ka bila ym berbucara 2

Anonymous said...

jgn la stop kak hanni..saya sntiasa ternanti2 entry baru..:(

nursyafika said...

Arrrrrrr publish la kt sni....selama ni jadi silent reader ja!!!!!

soufee said...

hari2 buka blog ni tapi tak ada entry baru. frust betul. updatelah at least seminggu sekali.... boleh lah ye hanni..... love you....

Anonymous said...

Don't stop.sy selalu tertunggu-tunggu smbgn cerita dlm blog ni esp biarkn ym berbicara 2.sy suka cerita tu

Anonymous said...

Kena update selalu...baru la x sunyi sepi

i.A said...

saye tunggu sekadar dihati
luqman dan najwa....heeeee

[11:35:50 PM] hos.getah: