Tuesday, January 26, 2010

Luahan hati untuk semua yang disayangi...

Salam semua....

Pagi yang indah. Datang kerja dengan hari yang baru. Buka blog. Opss... macam biasalah. Macam2 ada. Mula2 nak emo. Biasalah kan... manusia. Perempuan pula tu. Emosionalnya melebih2. :) Tapi, cool down. Try to feel apa yang semua orang rasa. Conclusion? Memang patut ada rasa begitu di kalangan pembaca yang saya hormati semua. Kalau saya pun, mungkin rasa geram. Sedikit marah mungkin? hehe. Tapi, percayalah.. Sesungguhnya kita cuma mampu merancang. Cuba merancang yang terbaik. Cuba memberi yang terbaik. Tetapi, ketentuan tetap dari yang Esa. Saya cuba mencari alasan? Pada saya tidak. Kadang2 sesuatu memang tidak terduga. Pagi semalam, bapa mertua saya, jemput cucunya dari tadika (anak sayalah tu). Semuanya kelihatan seperti segala2nya lancar sahaja. Tidak ada apa2 yang tidak baik yang dijangka akan berlaku. Tapi, petang semalam, saya dapat call, ayah accident. Alhamdulillah ayah selamat. Cedera. Patah kaki. Harap2 ayah cepat sembuh. Semuanya tanpa dirancang kan?
Cukup dulu pasal tu. Yang paling penting di sini, pertama sekali, saya nak cakap terima kasih banyak2. Terima kasih sebab beri sokongan pada saya. Terima kasih sebab sokong blog saya yang tak seberapa ini. Terima kasih sebab pembaca yang saya hormati, boleh terima hasil tulisan saya seadanya. Paling terima kasih, sebab sabar menanti kemunculan Pergilah Air Mata. Bagai menanti buah yang tak jatuh. Barangkali ada yang berkata begitu. Sememangnya, saya ulang sekali lagi, semua yang berlaku, di luar jangkaan. Saya lebih suka mengambil pendekatan dengar dan faham masalah. Jadi saya tak salahkan mana2 pihak. Walau kadang-kadang buntu untuk memberi jawapan pada setiap soalan. Memberi jawapan pada status yang kita tidak pasti. Sama seperti memberi janji palsu( Saya refer pada jawapan saya pada pembaca yang saya hormati). Jadi, saya cuma mampu cakap, bila ada kepastian, saya akan war2kan pada semua. Saya menanti KEPASTIAN. Tetapi, setiap soalan yang diberi, saya cuba beri jawapan seikhlas mungkin. Kelewatan ini bersebab. Kelewatan ini jauh sekali dari disengajakan. Tetapi, saya dan pastinya pihak2 lain juga saya rasa, tidak lari dari rasa terkilan. Rasa terkilan sebab terpaksa buat pembaca semua ternanti2. Saya minta maaf banyak2.
Itu luahan perasaan saya sikit. :). Sekarang come to PAM. Saya nak dapatkan kepastian kan? So, semalam saya dapat call dari KN. NOVEL PERGILAH AIR MATA SUDAH SAMPAI KE PEJABAT KAKI NOVEL. MAKSUDNYA? MAKSUDNYA DALAM SATU ATAU DUA HARI AKAN SAMPAI KE PENGEDAR DAN INSYAALLAH AKAN SAMPAI KE KEDAI2. ALHAMDULILLAH. SO, SEMUA YANG ORDER ONLINE, INSYAALLAH TUNGGU SAHAJA. ORDER DENGAN PENULUSAN2U, SAYA AKAN CUBA TANDATANGAN SECEPAT YANG BOLEH SUPAYA BUKU SEGERA SAMPAI KE TANGAN PEMBACA. DI KEDAI2, JUGA INSYAALLAH DALAM SEDIKIT MASA LAGI, SUDAH BOLEH DIBELI. INI BERITA SAHIH YANG BOLEH DIGUNA PAKAI. HEHEHE. SEKALI LAGI, TERIMA KASIH SANGAT ATAS SOKONGAN SEMUA. ATAS KESABARAN SEMUA....
Habis pasal kemunculan PAM di pasaran. Nak bercakap lagi ni. :D. Sekarang nak bercakap pasal kerisauan saya pula. Melihat pada respon pembaca dan follower PAM di blog, saya tak nafikan, saya jadi risau. Risau apabila PAM akan berada di pasaran nanti. Dah... risau pula dah. Kan? Risau saya gagal penuhi expectation semua. Apa pun, inilah yang terbaik yang mampu saya hasilkan. Semoga dapat memenuhi kehendak semua. Harap2 semua pembaca mampu menutup buku sambil tersenyum. Dan, yang paling penting, kelemahan yang pasti ada, sudi2kanlah berkongsi dengan saya, untuk saya hasilkan sesuatu yang lebih baik di masa akan datang, dengan izin ALLAH.
Apa lagi ya? Hmmm... cukuplah dulu ya. Oh ya , pasal N3, rasanya dalan JAN ada dua N3 di blog. Mustahil saya boleh post N3 everyday. Itu memang dari dulu saya sudah kongsikan dengan semua. Jadi, saya cuma mampu bagi apa yang saya mampu buat. Komitmen saya yang paling penting, sudah tentu pada kerja saya. Jadi, mustahil saya boleh tumpukan sepenuh perhatian pada blog ini. Tapi, saya cuba untuk tidak biarkan blog ini terlalu sepi. Apa pun, mustahil kita boleh please semua. :) Dan, apa pun juga, SATU FAKTA...tanpa follower semua, tanpa pembaca semua... Manisnya Kenangan tidak akan ada apa2 makna. Terima kasih. Dan teruslah menyokong saya dari belakang dengan ktitikan dan teguran yang membina...
MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA...
hehehe. Just wanna see ur smile di pagi hari ini.
Salam manis,
Hanni Ramsul
[11:35:50 PM] hos.getah: